Vitaminen in Vitamine C serum? & Waarom? - Vicius Europe

Vitaminen in Vitamine C serum? & Waarom?

Een stralende en gezonde huid - mede mogelijk gemaakt door een aantal key ingredients. Maar wat maakt Vicius vitamine C Serum tot het serum dat jouw huid zijn glans geeft? Welke ingrediënten gebruiken we eigenlijk en wat doen die ingrediënten precies?

Vitamine C - baas boven baas

Laten we beginnen met het belangrijkste ingrediënt: Vitamine C. Vitamine C kom je vaak tegen in cosmetische producten en dit is niet voor niets. Vitamine C is onmisbaar bij de aanmaak van collageen.


Collageen is een eiwit dat in je hele lichaam terug te vinden is en ervoor zorgt dat alles in je lichaam op zijn plek blijft zitten. Collageen wordt aangemaakt onder je huid en is van essentieel belang. Je wil absoluut niet zonder. Dit eiwit houdt de huid namelijk elastisch en soepel. Vitamine C draagt hier zijn steentje aan bij, door dit proces te ondersteunen en te stimuleren.

Vitamine E - het zonnetje in huis

Het bescheiden lentezonnetje, picknicken in het park en oneindige strandwandelingen. We genieten dubbel en dwars van de mooie zomerdagen, maar je huid heeft het hier soms erg zwaar mee te verduren. Gelukkig hebben we vitamine E aan ons serum toegevoegd. Waar vitamine C zich bezig houdt met het onderhoud van de huid, staat vitamine E klaar om je huid te beschermen tegen alle invloeden van buitenaf. Vitamine E staat er ook om bekend bekend littekens te verminderen.

Hyaluronzuur - voor een babyhuidje

Hoewel dit goedje misschien wat chemisch klinkt, is hyaluronzuur in feite een molecuul die ons lichaam van nature al bevat. Hyaluronzuur hecht zich graag aan zowel collageen als aan water, waardoor je huid optimaal gehydrateerd wordt. Vergelijk dit met een babyhuid, waar hyaluronzuur hoogtij viert. Niet voor niets worden hyaluronzuur-injecties tegenwoordig gezien als een alternatief voor botox.

Aloe vera - elixer voor schoonheid, gezondheid en voor onsterfelijkheid

Onderdeel van het dagelijkse verzorgingsritueel van Cleopatra. De Aloe Vera plant wordt al eeuwen lang geroemd om zijn helende werking en mag dus zeker niet ontbreken in jouw serum. Niet alleen gaat Aloe Vera het verouderingsproces tegen, ook vermindert de plant huidirritaties, huidproblemen zoals acne en herstelt het een verbrande of beschadigde huid.

Groene thee extract - voorkomen is beter dan genezen

Net zoals wij kunnen genieten van een fijne kop groene thee, wordt ook onze huid hier erg blij van. Groene thee voegen we puur preventief toe. We gebruiken hiervoor groene thee extract, wat een geconcentreerde vorm van groene thee is. Dit extract beschermt de huid tegen schade na blootstelling aan UV straling. Daarnaast voorkomt het afbraak van collageen, waardoor je huid elastisch en soepel blijft.

Wist je dat....

Wist je dat de hoeveelheid van een ingrediënt niets zegt over hoe goed een product is? 


Minder concentratie van een ingrediënt kan soms beter werken, door de algehele samenstelling. Wil je hier meer over weten? Lees dan ons uitgebreide artikel over de concentratie van ingrediënten.


Geniet van ons assortiment

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.