Wat doet collageen? - Vicius Europe

Wat doet collageen?

2 comments

Onze huid verandert met de leeftijd. Het wordt dunner en slapper terwijl de eerste rimpels beginnen te ontstaan. Kort daarna, voordat we het merken, verschijnen er ouderdomsvlekken en verliest de huid een beetje glans. Wat is er gebeurd met die jonge, gladde huid? Het antwoord is misschien simpeler dan je denkt.


Collageen tegen rimpels

Als we zeggen dat de huid jeugdig is, denken we meestal aan een stevige, elastische, gladde en gehydrateerde huid. In de praktijk is het niets anders dan collageen; het primaire huid-opbouwende eiwit.


Onder normale omstandigheden is collageen het belangrijkste eiwitbestanddeel van de extracellulaire matrix van de dermis - de dikste huidlaag die de meeste ruimte inneemt en daarom cruciaal is voor het volume en de structuur van de huid. Het eiwit zelf is als een geweven touw, gemaakt van drie afzonderlijke collageen-ketens die met elkaar verstrengeld zijn. Dit geeft collageen extreme sterkte en trekkracht die wordt weerspiegeld in stevigheid, elasticiteit en gladheid van de huid.

Omdat collageen een van de belangrijkste elementen van de dikste huidlaag is, is het ook verantwoordelijk voor de dikte en het vochtgehalte van de huid (een dunnere huid verliest gemakkelijker water). Met deze kennis kunnen we gerust stellen dat collageen een onmisbaar ingredient is voor een mooie huid.

Collageen slikken

Huidcollageen wordt aangemaakt door de fibroblasten in de diepere dermis. De diepere dermis is de huidlaag waar zich ook de bloedvaten bevinden. Deze bloedvaten zijn weer verantwoordelijk voor voldoende voedingsstoffen voor de huid. Wanneer je collageen slikt, wordt dit via dezelfde route door de huid opgenomen. Verschillende onderzoeken bevestigen deze werkwijze en onderstrepen de voordelen van het slikken van collageen en de meerwaarde hiervan voor een mooie, elastische huid. Ook belangrijk; uit dezelfde onderzoeken zijn geen nadelige effecten gemeld.


Bekijk onze collageen producten

Hoeveel collageen per dag?

Huidveroudering is evenredig aan het collageen-gehalte van de huid. Hoe ouder we worden, hoe minder collageen de huid aanmaakt. het gevolg hiervan is dat huidveroudering meer en meer tekent op de huid. Ongezonde gewoontes zoals roken, (overmatige) alcoholconsumptie, onevenwichtige voeding, chronische stress en milieuvervuiling, verergeren dit proces.


Aan de andere kant, hoe hoger de collageen-aanvulling en -opbouw, hoe krachtiger de resultaten. Aangezien ook de cumulatieve dosis belangrijk is, kun je eigenlijk niet vroeg genoeg beginnen met collageen supplementen.


Er zijn drie aanbevolen dagelijkse doses van het collageen-supplement: 2,5 gram per dag, 5 gram per dag en 10 gram per dag. Hieronder lees je hoe elke dosis de huid in de loop van de tijd beïnvloedt en wat hun belangrijkste doelen zijn. Het is belangrijk om te onthouden dat de dosis afhankelijk is van je doel.


Hoewel elke collageenboost buitengewoon voordelig is, hoef je niet direct voor de hoogste dosis te gaan. Wanneer jouw natuurlijke collageenreserve nog relatief hoog is, heeft dit niet meer invloed dan een lagere dosis.

2,5 Gram collageen per dag

Onderzoek toont aan dat de dosis van 2,5 g collageen de huid over het algemeen elastischer, stralender en helderder maakt. De teint krijgt zijn gezonde, natuurlijke glans terug. Het is vooral goed voor diegenen die beginnen met collageen beginnen, de vroege tekenen van veroudering willen voorkomen of gewoon de conditie van hun huid willen verbeteren. De dosis is vooral gericht op:

 • Het verminderen van mimische rimpels en fijne lijntjes zoals de kraaienpootjes rond de ogen en rond de mond. Er is een afname van 20-30% gemeld na 12 weken;
 • Het verhogen van de stevigheid en elasticiteit van de huid wat is gemeten aan de hand van het vermogen van de huid om terug te keren naar zijn oorspronkelijke vorm na te zijn vervormd;
 • Verhoging van de uitstraling en helderheid van de huid;
 • Verbetering van de homogeniteit van de huid, zowel in structuur als in toon.

5 Gram collageen per dag

De dosis van 5 g collageen concentreert zich voornamelijk op de anti-rimpel en anti-fijne lijnwerking en verbetert ook het hydratatie-niveau van de huid licht. Wanneer je zichtbare rimpels wil verminderen is dit een prima dosis voor jou. De primaire doelstellingen van deze dosis zijn:

 • Zichtbare rimpels en fijne lijntjes verminderen en zo de manifestaties van huidveroudering intens verminderen;
 • Het verbeteren van de stevigheid en elasticiteit van de huid wat is gemeten aan de hand van het vermogen van de huid om terug te keren naar zijn oorspronkelijke vorm na te zijn vervormd;
 • Het hydratatieniveau van de huid verhogen.

10 Gram collageen per dag

De dosis van 10 g collageen geeft je huid de diepste voeding en complete ondersteuning voor een volledige regeneratie van de huid.Het verjongt de huid grondig en de belangrijkste doelen zijn:

 • Het verminderen van rimpels, fijne lijntjes en oneffenheden in de huid;
 • Het verminderen van de diverse manifestaties van huidveroudering;
 • De stevigheid en elasticiteit van de huid aanzienlijk verbeteren wat is gemeten aan de hand van het vermogen van de huid om terug te keren naar zijn oorspronkelijke vorm na te zijn vervormd;
 • Met name het verbeteren van het vochtgehalte van de huid en het verminderen van de hoeveelheid water die verdampt uit de huidlagen.
WANNEER ZIE JE HET EFFECT VAN COLLAGEEN SUPPLEMENTEN?

De eerste zichtbare verbetering zou na ongeveer 4 weken moeten optreden, terwijl de eerste significante verbetering na ongeveer 8 weken zou moeten optreden. Hoe langer de behandeling, hoe beter het resultaat.

Bronvermeldigen

· Franchesca D. Choi, Calvin T. Sung, Margit L.W. Juhasz, Natasha Atanaskova Mesinkovsk; Oral Collagen Supplementation: A Systematic Review of Dermatological Applications
· Liane Bolke, Gerrit Schlippe, Joachim Gerß, and Werner Voss; A Collagen Supplement Improves Skin Hydration, Elasticity, Roughness, and Density: Results of a Randomized, Pl· acebo-Controlled, Blind Study
· A Collagen Supplement Improves Skin Hydration, Elasticity, Roughness, and Density: Results of a Randomized, Placebo-Controlled, Blind Study

2 comments

Vicius Europe
Vicius Europe

Hallo Elly. Correct. Collageen is uitermate geschikt voor spieren en gewrichten, evenals nagels / haar en dus onze huid.

Elly
Elly

Hallo
Het is toch niet alleen voor mooiere huid ,ik heb het juist gekocht voor mijn spieren en gewrichten,daar is het toch ook voor ,en krijg je er geen darmproblemen van .gr.Elly

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.