Het beste serum voor jouw type huid? - Vicius Europe

Het beste serum voor jouw type huid?

Zo veel verschillende huidtypen, zo veel verschillende producten. Zie jij door de bomen soms ook het bos niet meer? Snappen wij heel goed, daarom helpen we je graag op weg. Voordat je kunt beslissen welk serum je nodig hebt, is het eerst van belang dat we kijken naar je huidtype.

Jonge huid

Een jonge huid is vaak nog elastisch en gehydrateerd. Echter is het belangrijk om ook een jonge huid in goede conditie te houden, zodat tekenen van veroudering niet- of minder optreden.

Rijpe huid

Een rijpe huid heeft al veel weerstaan door de jaren en dit uit zich vaak in de vorm van (beginnende) rimpels. Ook wordt de huid gevoeliger en minder elastisch. Een paar wijntjes of een snackavond tekent de volgende dag vaak in het gezicht.

Droge rode huid

Zowel een jonge als een wat rijpere huid kan droog zijn. Dit zijn vaak huidtypes die zeer gevoelig zijn voor weerschommelingen. Stress of een ongezonde levensstijl zorgt voor rode, soms schilferige vlekken op de huid.

Littekens en pigmentvlekken

Tot slot kunnen littekentjes van bijvoorbeeld uitgeknepen puistjes of pigmentvlekken zorgen voor oneffenheden in het gezicht. Waar een goede crème vaak nog wel verlichting biedt bij bijvoorbeeld een droge huid, hebben littekens en pigmentvlekken specifieke verzorging nodig.

Geschikt serum voor jouw huid

Zodra je inzicht hebt in jouw huidtype, kun je gericht gaan zoeken naar een geschikt serum. Elk serum bevat verschillende bestanddelen en de actieve ingrediënten in een serum bepalen welke probleemgebieden worden aangepakt.


Serum met vitamine C en hyaluronzuur

Om lijntjes en rimpels te verminderen en tegen te gaan, is een serum met vitamine C en hyaluronzuur het meest geschikt. De vitamine C voedt de huid en de hyaluronzuur zorgt ervoor dat


Serum met niacinamide en vitamine B

Heb je last van littekens of pigmentvlekjes in je gezicht? Dan zoek je een serum met niacinamide. Dit klinkt misschien een beetje chemisch, maar dit goedje zorgt ervoor dat je huid gerepareerd wordt en als bonus zorgt het ervoor dat de talgproductie wordt gereguleerd.


Hydraterend serum

Een hydraterend serum is een aanvulling op een hydraterende gezichtscrème en is zeer geschikt voor een droge en schilferige huid.

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.