Waarom een serum gebruiken - Vicius Europe

Waarom een serum gebruiken

1 comment

Een serum mag tegenwoordig eigenlijk niet meer ontbreken in jouw assortiment met huidverzorgingsproducten. Nagenoeg elke vrouw heeft een klein flesje met deze wonderdruppels in de kast staan, en niet voor niets. Maar waarom wil je een serum graag toevoegen aan je collectie?

Schoonheid uit een flesje

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen; nee, een serum is geen vervanger voor die fijne gezichtscrème die je al jarenlang trouw smeert. Een serum dient juist ter ondersteuning van jouw geliefde anti-rimpel vriend. De bestanddelen die in een serum zitten, komen eigenlijk grotendeels overeen met de ingrediënten die ook in dag- en nachtcrèmes zijn verwerkt. Echter zijn de concentraties van deze ingrediënten vele malen hoger dan in een crème. Het is simpelweg niet mogelijk om zo’n hoge concentratie te verwerken in een creamy, smeerbare substantie.

waarom serum gebruiken?

We kunnen in ieder geval vaststellen dat we al die jaren niet voor niets trouw onze cremes hebben gesmeerd, maar wat is dan de toegevoegde waarde van een serum? Een serum is een vloeibare substantie die je op je huid druppelt en voorzichtig uitsmeert en inklopt. Het serum trekt ontzettend snel in en bereikt ook de diepere lagen van de huid, waar een crème voornamelijk de opperste huidlaag verzorgt en de huid beschermt tegen invloeden van buitenaf, zoals de zon.

serum voor of na dagcreme?

Een serum gebruik je voordat je een creme aanbrengt. Heb je last van een droge of rode huid? Lijntjes of pigmentvlekken? Slechts het gebruik van een crème gaat dit niet geheel voorkomen. Een serum daarentegen is zo geconcentreerd dat het juiste deze oneffenheden aanpakt en vermindert. Wat een serum dan weer niet kan bieden, is bescherming van de huid omdat het geen spf factor bevat, wat je huid beschermt tegen uv-straling. Waar je huid uiteindelijk gelukkig van wordt is de combinatie van een serum en een goede crème. Hierbij is de werking van een serum optimaal wanneer je deze op een gereinigde huid aanbrengt en even laat inwerken voor je verder gaat met je dag- of nachtcreme en je huidverzorgingsroutine.

Hoe gebruik je een serum?

Hoewel ze elkaar versterken en het beste in elkaar naar boven halen, moeten ze wel in de juiste volgorde worden gebruikt. Je begint met het aanbrengen van het serum op een gereinigde huid. Zo kan het serum goed in de huid trekken voordat je de beschermlaag in de vorm van jouw vertrouwde gezichtscrème aanbrengt.

Een serum aanbrengen....

Een serum aanbrengen met of zonder crème? 's Ochtends of 's avonds? Hoe en hoeveel? We hebben een uitgebreid stap-voor-stap artikel voor je geschreven waarin we het aanbrengen van een serum behandelen.


Wil jij jouw serum op de juiste wijze aanbrengen? Lees het dan snel.

1 comment

Anonymous
Anonymous

Superfijn product! Mijn huid is mooi egaal geworden.

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.