Hoe kom je van een vette huid af - Vicius Europe

Hoe kom je van een vette huid af

Een vette huid, of medisch genoemd seborroe, is een huidtype dat wordt gekenmerkt door overmatige talgproductie. Hoewel het uiteindelijk wordt veroorzaakt door overactieve talgklieren in de dermis, kan het bij elk individu verschillende oorzaken hebben. In dit artikel leer je ze kennen en ontdek je hoe je een vette huid effectief kunt behandelen.

Kenmerken vette huid

 

  • Overmatige talgproductie over het hele gezicht gedurende een langere periode;
  • Glanzende huid;
  • Vergrote poriën; 
  • Onzuiverheden, bultjes, mee-eters en andere vormen van acne.

 

Let op, een vette huid en een gecombineerde huid zijn niet hetzelfde, ook al hebben ze wel overeenkomsten. Lees hier meer over de kenmerken van een gecombineerde huid en van een droge huid

 

Oorzaak vette huid

Zoals eerder vermeld, is de belangrijkste oorzaak van een vette huid overactieve talgklieren. Deze klieren producten overmatige hoeveelheden talg en geven de huid een glanzend uiterlijk. Meestal is het huidtype genetisch bepaald maar soms kan je huid ook tijdelijk vetter zijn. Oorzaken hiervan zijn bijvoorbeeld hormonale veranderingen, bepaalde medicijnen, stress of het gebruik van comedogene of poriënverstoppende cosmetica. Het is belangrijk om met deze factoren rekening te houden bij het zoeken naar een effectieve behandeling. Tegelijkertijd is een vette huid, naast de overmatige vettigheid, vatbaarder voor onzuiverheden. Denk aan vergrote poriën, comedonen en acne. Deze onzuiverheden kunnen verminderd worden met de juiste huidverzorgingsproducten. 

 

Huidverzorging voor vette huid

Bij het verzorgen van een vette huid is de balans tussen hydratatie en het gebruik van producten die onzuiverheden voorkomen, het belangrijkst. Producten tegen onzuiverheden kunnen leiden tot een droge huid. Hoewel dit waarschijnlijk heel aantrekkelijk klinkt, resulteert het in feite tot een overproductie van talg door de huid. Zelfs bij het vette huidtype zijn de natuurlijke lipiden van de huid essentieel voor het behoud van de beschermende barrière en hydratatie, omdat ze het vocht vasthouden waardoor de huid soepel blijft. 

Tegelijkertijd, hoewel het hydrateren van de huid overmatige talgproductie belemmert, kan het tegelijkertijd de vettigheid versterken. Hieronder geven we je de tips zodat je de gulden middenweg kunt vinden.

Vette huid reinigen

Was je gezicht twee keer per dag, 's morgens en' s avonds en direct na het sporten. Door het vaker te doen, zal de talgproductie weer terugkaatsen, terwijl minder doen niet genoeg is. Gebruik een zachte gezichtsreiniger en lauw water. Gebruik een toner na het wassen van je gezicht. Door de huid op natuurlijke wijze te reinigen, worden haar natuurlijke lipiden verwijderd en een toner helpt de huid weer in haar gezonde balans te brengen. Het onbeschermd achterlaten kan ook bijdragen aan een rebound talgproductie.

Vette huid hydrateren

Wees niet bang om je vette huid twee keer per dag te hydrateren met een verzorgende dagcreme en een herstellende nachtcreme. Zorg ervoor dat de vochtinbrengende crème geen comedogene of poriën-verstoppende ingrediënten bevat.

Vette huid scrubben

Scrub je huid een of twee keer per week, afhankelijk van je individuele behoeften. Het is essentieel om de huid te helpen overtollig talg, dode huidcellen en andere onzuiverheden te verwijderen en voorkomt zo ook acne. Gebruik tegelijkertijd geen zeer agressieve exfoliatoren, omdat deze alleen ontstekingen veroorzaken en de talgproductie terugkaatsen. Lees hier hoe je het beste je huid kunt scrubben, bijvoorbeeld met deze zuiverende en natuurlijke scrub.

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.