Hoe scrub je je huid? - Vicius Europe

Hoe scrub je je huid?

Wist je dat je huid op dit moment druk bezig is met het afstoten van huidcellen? Je huid houdt dit vol tot aan je oude dag. Hoewel dit proces met het blote oog niet te zien is, is het cruciaal voor het welzijn van de huid op de lange termijn.

Waarom scrubben?

Waarom? En hoe? De ultieme gids.

De huidcellen van de epidermis (de buitenste laag van de huid) zijn van nature geprogrammeerd om op een bepaald punt (vanaf hun bestaan) af te vallen. Het gebeurt meestal zodra ze de top van de epidermis hebben bereikt en de intercellulaire verbindingen ertussen zwak worden. Daarna kunnen ze worden vervangen door nieuwe huidcellen die de huid weer een frisse, gezonde uitstraling geven. Het exfolieren van de huid bevordert deze processen en hierom is dit belangrijk:

Overmatige ophoping van huidcellen maakt huid grijs en dof, vooral op een rijpere huid is dit snel zichtbaar. Scrubben voorkomt dit en stimuleert de aanmaak van een nieuwere, stralendere huid. Opgehoopte huidcellen verstoppen en vergroten de poriën terwijl ze de openingen van de talgklieren blokkeren. Dit is vaak de oorzaak van acne en een ongelijkmatige huidstructuur. Door te scrubben worden puistjes en bultjes minder.

Scrubben versnelt de verwijdering van gepigmenteerde cellen en is daarom nuttig bij het aanpakken van hyperpigmentatie. Het verhoogt de opname van actieve ingrediënten in cosmetica, inclusief de hydraterende ingrediënten die het ongemak van een droge huid verlichten. Ook stimuleert het de lokale bloedcirculatie waardoor je huid een gezonde, natuurlijke glans krijgt.

Hoe vaak exfolieren?

Scrub je huid een tot tweemaal per week. Neem het scrubben van de huid dan mee in je routine, waarbij je begint met een grondige reiniging en eindigt met een kalmerende hydratatie. 

Voordat je gaat scrubben, verwijder je je make-up grondig en reinig je je gezicht. Breng een vingertop hoeveelheid van de scrub op je gezicht en hals aan met zachte cirkelvormige bewegingen. Vermijd het gebied rond de ogen. Spoel de huid af met lauw water. Verwijder uiteindelijk de resten van de scrub met gezichtspads. Dep de huid voorzichtig droog met een doek.

Pas je gebruikelijke hydraterende en verjongende routine toe, beginnend met een toner, gevolgd door een serum en eindigend met een vochtinbrengende crème om alle goede ingrediënten vast te houden.

Gezicht scrubben met suiker

Een suikerscrub is de beste van de mechanische exfolianten die er zijn. Dat komt omdat suiker een bevochtigingsmiddel is en daarom zelf extra hydraterende eigenschappen heeft. Bovendien biedt het zowel de grondigheid van een mechanische peeling als de unieke zachtheid, aangezien suikerdeeltjes de neiging hebben om soepel te smelten bij contact met een warme huid in plaats van hard en ruw te blijven tijdens het exfolieren. Bekijk onze Vicius Exfoliating Face Scrub die uw huid niet alleen glanzend en glad maakt, maar ook diep zal regenereren dankzij natuurlijk extract van groene thee, toverhazelaar, aloë en betaïne. Bovendien zullen glycerine en hyaluronzuur je huid prachtig hydrateren.

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.