De beste zonnebrand voor je gezicht - Vicius Europe

De beste zonnebrand voor je gezicht

Transparante zonnebrand voor je gezicht

Je huid, het grootste orgaan in je lichaam, dient verschillende vitale doelen. Het beschermt je lichaam tegen ziekteverwekkers, helpt bij de temperatuurregulatie en geeft je gezicht een mooie uitstraling. Hoewel je huid je lichaam beschermt tegen zonnestralen, betekent dit niet dat je de huid moet verwaarlozen en haar de nodige bescherming moet ontnemen. Je huid is vatbaar voor verschillende problemen als je geen zonnebrandcrème draagt.

Zonnebrandcrème zou een essentieel onderdeel moeten zijn van ieders dagelijkse routine. De UV-stralen van de zon zijn schadelijk voor de huid omdat ze kunnen leiden tot pigmentatie en langdurige blootstelling leidt tot versnelde tekenen van veroudering en zelfs kanker!

Om jouw zoektocht naar de beste zonnebrand naar een hoger niveau te tillen, hebben we een formule ontwikkeld die geschikt is voor alle huidtypes. Deze onzichtbare zonnebrandcrème is beter dan je gewone zonnebrandcrème. Hier is waarom!

6 redenen waarom je deze zonnecreme wil proberen

1. Transparante zonnebrand

Nadat je deze zonnebrandcrème op je gezicht hebt aangebracht, kun je er make-up op aanbrengen voor dagelijks gebruik. Het wordt door de huid opgenomen en heeft geen overdreven witte uitstraling op het gezicht zoals andere zonnefilters. Het heeft dus geen invloed op de manier waarop je make-up op je gezicht zit!

2. Niet vette zonnebrand

Deze onzichtbare zonnebrandcrème is lichtgewicht en niet vet. Het is dus niet zoals de zware, vette dagcrèmes die de meeste mensen zouden gebruiken. Het geeft meer bescherming en voelt aan als huid omdat het effectief in de huid wordt opgenomen. Bovendien verstopt het de poriën niet, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat de formule acne verergert.

3. Vermindert huidbeschadiging

De zonnebrandcrème is doordrenkt met Avobenzone. Dit is een verbinding die UV-straling neutraliseert die door zonlicht wordt verspreid. Zo minimaliseert het de schade aan de huid als gevolg van langdurige blootstelling aan de zon door UV-licht te absorberen over een breder bereik van golflengten. Bovendien helpen ingrediënten zoals Broccoli-extract ook om de gladheid van de huid te bevorderen en schade door UV-stralen te verminderen.

4. Hydraterende creme met spf

De zonnebrandcrème bevat stoffen die de huid helpen hydrateren en een soepel en glanzend uiterlijk geven, in tegenstelling tot andere zonnebrandmiddelen die de huid uitdrogen.

5. Huidverzorging met antioxidanten

De creme is verreikt met antioxidanten die de huid beschermen tegen vrije radicalen (schadelijke moleculen) die worden geproduceerd door zonnestralen. Bovendien beschermt het extract van de groene boom in de zonnebrandcrème de huid door schadelijke vrije radicalen te vernietigen. Dit betekent minder rimpels. Ook bevat de zonnebrandcrème tocoferylacetaat. Dit is een verbinding die UV-straling neutraliseert die door zonlicht wordt verspreid. Tocoferylacetaat heeft een anti-oxiderende aard. Dit helpt om schade aan de huid als gevolg van langdurige blootstelling aan de zon, te minimaliseren.

6. Zonnebrand voor de gevoelige huid

De onzichtbare formule van de zonnebrandcrème is geschikt voor alle huidtinten en irriteert niet. Het kan dus ook worden gebruikt voor gevoelige huidtypes, omdat het roodheid of jeuk niet veroorzaakt of verergert.

 

Dagelijks zonnebrandcreme gebruiken

Maak een gewoonte van het dagelijks aanbrengen van zonnebrandcreme.

Bescherm de huid tegen zonnebrand

Zonder SPF-bescherming kan overmatige blootstelling aan de zon of blootstelling aan UV-licht pijnlijke brandwonden veroorzaken. Dit veroorzaakt huidbeschadiging, pigmentvlekken en maakt je vatbaarder voor het krijgen van huidkanker. Daarom is het noodzakelijk om altijd zonnebrandcrème te dragen, zelfs op koelere, bewolkte dagen.

Antiaging

Veroudering is onvermijdelijk, maar blootstelling aan de zon is een belangrijke oorzaak voor het versnellen van het verouderingsproces. Zonder bescherming naar buiten gaan kan het collageen en bindweefsel van je huid beschadigen. Dit veroorzaakt verlies van huidelasticiteit, en rimpelvorming. Maak van het aanbrengen van zonnebrandcrème dus een gewoonte als je een jeugdige uiterlijk wil behouden. 

Pigmentvlekken verminderen

Zonnevlekken, ook wel ouderdomsvlekken genoemd, zijn het resultaat van pigmentatie veroorzaakt door blootstelling aan de zon. Het zijn typisch vlakke gebieden met een verkleurde huid die bruintinten kunnen hebben en worden veroorzaakt door hyperpigmentatie van de huid. Je ziet pigmentvlekken het meest in het gezicht, op de schouders en op de rug.

Vermindert couperose

UV-stralen veroorzaken het dunner worden van de bloedvaten van de huid. Dit geeft een roodachtig uiterlijk van bloedingen en blauwe plekken. Een onzichtbare, lichtgewicht zonnebrandcrème voorkomt de afbraak van huidvaatjes, waardoor roodheid en huidbeschadiging verminderen.

 

Referenties
National Center for Biotechnology Information. "PubChem Compound Summary for CID 51040, Avobenzone" PubChem, https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/Avobenzone. Accessed 27 October, 2022.

Khan, P., Akhtar, N., Khan, H., Tasneem, R., Zaka, H. S., Akhtar, N., & Sharif, A. (2022). Assessment of Brassica oleraceae L. (Brassicaceae) extract loaded ethosomal gel as a versatile vesicular carrier system for dermocosmetic application: A noninvasive split-faced study. Journal of cosmetic dermatology, 10.1111/jocd.15436. Advance online publication. https://doi.org/10.1111/jocd.15436

Prasanth, M. I., Sivamaruthi, B. S., Chaiyasut, C., & Tencomnao, T. (2019). A Review of the Role of Green Tea (Camellia sinensis) in Antiphotoaging, Stress Resistance, Neuroprotection, and Autophagy. Nutrients, 11(2), 474. https://doi.org/10.3390/nu11020474

McVean, M, and D C Liebler. “Prevention of DNA photodamage by vitamin E compounds and sunscreens: roles of ultraviolet absorbance and cellular uptake.” Molecular carcinogenesis vol. 24,3 (1999): 169-76. doi:10.1002/(sici)1098-2744(199903)24:3<169::aid-mc3>3.0.co;2-a
Brenner, Michaela, and Vincent J Hearing. “The protective role of melanin against UV damage in human skin.” Photochemistry and photobiology vol. 84,3 (2008): 539-49. doi:10.1111/j.1751-1097.2007.00226.x
Shanbhag, Shreya et al. “Anti-aging and Sunscreens: Paradigm Shift in Cosmetics.” Advanced pharmaceutical bulletin vol. 9,3 (2019): 348-359. doi:10.15171/apb.2019.042
Choi, Wonseon et al. “Molecular and histological characterization of age spots.” Experimental dermatology vol. 26,3 (2017): 242-248. doi:10.1111/exd.13203
D'Orazio, John et al. “UV radiation and the skin.” International journal of molecular sciences vol. 14,6 12222-48. 7 Jun. 2013, doi:10.3390/ijms140612222

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.