Ingrediënten database

Ingredienten database

Ben jij benieuwd welke ingrediënten er in onze Huidverzorgingsproducten zitten? Of zoek je informatie over ingrediënten die je op het etiket tegenkomt van jouw dagelijkse verzorgingsproduct? In onderstaande lijst hebben we kort samengevat wat een ingredient doet en waarom wij deze hebben toegevoegd. Mis je een ingredient of heb je er een vraag over? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag.


Water

Water

Wat doet het: Water wordt aan (onze) producten toegevoegd als basis en/of oplosmiddel voor de overige ingrediënten. Door de toevoeging van water in cosmetische producten wordt het product vloeibaarder en smeerbaarder.

Wat is het CAS nummer: 56-81-5

Deionized Water

Gedeïoniseerd water

Wat doet het: Gedeïoniseerd water is water waar alle onzuiverheden uit zijn gefilterd. We gebruiken dit als oplosmiddel om andere ingrediënten in op te lossen. Dit zorgt voor een fijne textuur van de oogpads.

Wat is het CAS nummer: 7732-18-5

Wij gebruiken het in: Collageen oogmaskers

Collageen

Collageen

Wat doet het: Collageen is een lichaamseigen eiwit die zorgt voor volume en structuur van de huid. Collageen maak je zelf aan maar vanaf ongeveer 30 jaar neemt de collageenproductie af. Onderzoek toont aan dat collageen rimpels en fijne lijntjes vermindert.


Wil je meer informatie over collageen? Lees dan ons uitgebreide artikel over collageen.

Wat is het CAS nummer: 9007-34-5

Wij gebruiken het in: Collageen oogmaskers · Collageen poeder

Aloë Vera

Aloë Vera (BARBADENSIS Extract)

Wat doet het: Aloë Vera wordt niet voor niks het ‘wonderplantje’ genoemd. Het helpt bij huidproblemen zoals acne, eczeem en psoriasis, werkt goed bij insectenbeten, schimmels en bacteriën en zo kunnen we nog wel even doorgaan.


Aloë Barbadensis Miller is de meest onderzochte en meest werkzame stof binnen de Aloe vera plant en wordt in huidverzorging het meest toegepast.

Wat is het CAS nummer: 85507-69-3 · 94349-62-9

Wij gebruiken het in: Vitamine C Serum · Groene Thee Exfoliant

Groene thee

Groene thee

Wat doet het: Groene thee is afkomstig van de Camellia sinensis plant en brengt door haar polyfenolen (antioxidanten) een goede ontstekingsremmende functie in huidverzorgingsproducten.

Wat is het CAS nummer: 84650-60-2

Wij gebruiken het in: Vitamine C Serum

Retinol

Retinol

Wat doet het: Retinol - Vitamine A - heeft de eigenschap dat het het herstellende vermogen van je huidcellen kan aanspreken. Het heeft een positieve werking tegen rimpels, ongelijkmatige teint en acne. Het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat het gebruik van retinol tijdens een zwangerschap risico's met zich mee kan brengen. Wil je meer weten over retinol? Lees dan ons uitgebreide artikel: https://vicius.nl/blogs/nieuws/waar-is-retinol-goed-voor

Wat is het CAS nummer: 11103-57-4 · 68-26-8

Wij gebruiken het in: Retinol nachtcrème

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur

Wat doet het: Hyaluronzuur is een stof die van nature aanwezig is in je lichaam. Dit natuurlijke ingrediënt ondersteunt je huid en zorgt dat deze er jonger uit ziet. Het is verbluffend om te weten dat Hyaluronzuur tot duizend keer zijn gewicht aan vocht aan kan trekken én vast kan houden. Wil je je huid hydrateren dan is Hyaluronzuur dus een rots in de branding.

Wat is het CAS nummer: 9004-61-9

Wij gebruiken het in: Vitamine C Serum · Collageen oogmasker

Gember

Gember

Wat doet het: Gember is een ontzettend goed ontstekingsremmend ingrediënt en wordt om die reden dan ook toegevoegd aan huidverzorgingsproducten. De actieve stof 6-gingerol is hier grotendeels verantwoordelijk voor.

Wat is het CAS nummer: 72480-62-7

Wij gebruiken het in: Vitamine C Serum

24k Goud(poeder)

24k Puur Goud(poeder)

Wat doet het: Je verwacht goud misschien niet direct in huidverzorging, maar de egyptenaren ontdekten al vroeg de genezende kracht van goud. De huid neemt goud gemakkelijk op en stimuleert de bloedtoevoer. Dit zorgt voor regeneratie en verhoging van het vochtgehalte van de huid. Het resultaat hiervan is herstel van de elasticiteit van de huid en vertraging van de afbraak van collageen.

Wat is het CAS nummer: 7440-57-5

Wij gebruiken het in: Collageen oogmaskers

Suiker

Suiker

Wat doet het: Suiker in huidverzorging. Het klinkt misschien wat gek, maar dat is het absoluut niet. Omdat een suikerkorrel rond is, ten opzichte van een zoutkorrel, snijdt deze minder in de huid. Ook lossen suikerkorrels makkelijker op in lauw en warm water dan zoutkorrels. Voor je huid zelf is het glycolzuur gehalte van suiker een pluspunt, dit helpt namelijk tegen slechte toxinen. Als je dit bij elkaar optelt, is het een ideaal scrubmiddel voor een gezichtsscrub, zoals onze Groene Thee Exfoliant.

Wat is het CAS nummer: 57-50-1

Wij gebruiken het in: Groene Thee Exfoliant

Natrium Ascorbyl Fosfaat

Natrium Ascorbyl Fosfaat

Wat doet het: Natrium Ascorbyl Fosfaat staat beter bekend als Vitamine C. Het is een van de meest stabiele vormen van Vitamine C en wordt door de huid uitermate goed opgenomen.

Wat is het CAS nummer:  66170-10-3

Wij gebruiken het in: Vitamine C Serum

Sorbitan olivate

Sorbitan olivate

Wat doet het: Sorbitan olivate is een plantaardige emulgator die bestaat uit olijfolie en plantaardig zetmeel. Dit ingrediënt verbetert de smeerbaarheid van het product.

Wat is het CAS nummer: 922-601-5

Wij gebruiken het in: Retinol nachtcrème

Glycerine

Orago officinalis zaadolie

Orago officinalis zaadolie

Wat doet het: Dit ingrediënt is rijk aan omega-6 vetzuren en wordt gewonnen uit de zaden van de plant Borago officinalis. Borago olie stimuleert de bloedcirculatie en vermindert roodheid. Ook voedt deze olie de huid en reguleert de vochtbalans.

Wat is het CAS nummer: 225234-12-8

Wij gebruiken het in: Retinol nachtcrème

Holy Basil

Holy Basil

Wat doet het: Holy Basil, die ook als Tulsi voorkomt, voorziet je huid van een plethora van vitaminen, zoals vitaminen A en C, en essentiële elementen inclusief zink, calcium en ijzer. Daarom heeft het ontstekingsremmende, kalmerende en anti-microbiële eigenschappen. Bovendien zit het vol met krachtige antioxidanten die het proces van huidveroudering effectief afremmen.

Wat is het CAS nummer: 91845-35-1

Wij gebruiken het in: Vitamine C Serum

Propanediol

Propanediol

Wat doet het: Propanediol is een natuurlijk alternatief voor doorsnee ingrediënten die worden gebruikt als oplosmiddel in huidverzorging. Deze stof heeft voor je huid geen toegevoegde waarde maar zorgt ervoor dat de crème een fijn smeerbare substantie is- en blijft.

Wat is het CAS nummer: 504-63-2 · 26264-14-2

Wij gebruiken het in: Retinol nachtcrème

Curcuma longa

Curcuma longa

Wat doet het: Curcuma longa wordt ook wel Geelwortel of in de volksmond Kurkuma genoemd. In onze blog vind je een uitgebreid artikel over Kurkuma (https://vicius.nl/blogs/nieuws/wat-doet-kurkuma), maar kort samengevat heeft kurkuma een ontstekingsremmende, antioxiderende en antimicrobiële werking. Het beschermt jou en je huid dus tegen invloeden van buitenaf.

Wat is het CAS nummer: 84775-52-0

Wij gebruiken het in: Kurkuma dagcrème

Dimethicone

Dimethicone

Wat doet het: Dimethicone is een syntetische olie en gebaseerd op siliconen. Dimethicone werkt vochtinbrengend en hydraterend dus beschermt je huid tegen uitdrogen. Op deze manier heeft het een positieve invloed op kleine rimpels en zorgt het dat de huid zacht aanvoelt. 

Wat is het CAS nummer: 9006-65-9 · 63148-62-9 · 9016-00-6

Wij gebruiken het in: Kurkuma dagcrème · Retinol nachtcrème

Zoethoutwortel (extract)

Zoethoutwortel (extract)

Wat doet het:  Zoethoutwortel (extract) kent zijn oorsprong in de wortels van de Glycyrrhiza Glabra plant. Het heeft een beschermende - antioxiderende - werking en is uitermate geschikt voor een gevoelige en onrustige huid. Dat is echter nog niet alles. Zoethoutwortel helpt namelijk ook de huid soepel en sterk houden, wat weer uitermate geschikt is voor een wat drogere huid.


Om het nog mooier te maken heeft zoethoutwortel een - bewezen - werking tegen huidverkleuringen. Het bevat stoffen die zorgen dat oppervlakkige pigmentvlekken minder zichtbaar worden.


Wat is het CAS nummer: 68797-35-3

Wij gebruiken het in: Groene Thee Exfoliant

Zoethout-extract

Zoethout-extract

Wat doet het: Zoethout-extract gebruiken we om pigment te verminderen en de productie van melatonine te remmen. Ook vermindert zoethout-extract ontsteking vanwege de hoge concentratie van natuurlijke antioxidanten.

Wat is het CAS nummer: 68916-91-6

Wij gebruiken het in: Collageen oogmaskers

Toverhazelaar-extract

Toverhazelaar-extract

Wat doet het: Toverhazelaar-Extract (Witch Hazel) is een vloeistof wat wordt gedestilleerd uit gedroogde bladeren en schors van de toverhazelaar-plant. Dit extract kan een beschadigde huid herstellen en zwellingen verminderen.

Wat is het CAS nummer: 84696-19-5

Wij gebruiken het in: Vitamine C Serum · Collageen oogmaskers

Tocopherol

Tocopherol

Wat doet het: Tocopherol is de cosmetische naam voor Vitamine E en wordt gewonnen uit plantaardige olie. We voegen dit toe vanwege de vele gezondheidsvoordelen van vitamine E. Dit ingrediënt is een van de krachtigste antioxidanten en neutraliseert de invloed van vrije radicalen (welke verantwoordelijk zijn voor huidveroudering) zoals uv-schade.

Wat is het CAS nummer: 59-02-9

Wij gebruiken het in: Retinol nachtcrème

PEG 100-Stearaat

PEG 100-Stearaat

Wat doet het: PEG 100-Stearaat is een klasse van ingrediënten die bestaat uit Polyethylene Glycol Stearaat, waarbij 100 verwijst naar het aantal ethyleenoxide monomeren dat op het molecuul aanwezig is. PEG-100 Stearaat wordt binnen cosmetica voornamelijk toegepast als emulgator en oplosmiddel. 

Wat is het CAS nummer:  9004-99-3

Wij gebruiken het in: Kurkuma dagcrème

Isononyl isononanoate

Isononyl isononanoate

Wat doet het: Isononyl isononanoate is een emolliens met verzachtende eigenschappen die een hydraterend laagje vormt op de huidoppervlak. Het voorkomt de overmatige verdamping van water. Ook verbetert het de textuur van de cosmetica producten.

Wat is het CAS nummer: 42131-25-9 · 59219-71-5

Wij gebruiken het in: Retinol nachtcrème

Isohexadecane

Isohexadecane

Wat doet het: We voegen dit ingrediënt toe om de textuur van de creme te verbeteren, waardoor de crème goed smeert. Daarnaast zorgt isohexadecane ervoor dat er geen vettige laag op de huid achterblijft maar dat de crème goed intrekt.

Wat is het CAS nummer: 4390-04-9 · 60908-77-2

Wij gebruiken het in: Retinol nachtcrème

MSM

MSM

Wat doet het: MSM (Methylsulfonylmethaan) is in feite een natuurlijke zwavelverbinding. Los van het feit dat zwavel een onlosmakelijk element is van bepaalde vitaminen zoals thiamine en biotine, draagt het bij aan de compactheid van collageen bundles in bindweefsel. Dit zorgt ervoor dat de huid stevig en elastisch is. Ook is het nodig om de oxidatieve stress van de cellen te verlagen. 


Daarnaast is zwavel in je lichaam goed voor de toevoer van zuurstof naar ons celweefsel en zorgt er op die manier voor dat ook andere voedingsstoffen beter opgenomen worden

Wat is het CAS nummer: 67-71-0

Wij gebruiken het in: Vitamine C Serum

α-Tocoferylacetaat

α-Tocoferylacetaat

Wat doet het: α-Tocoferylacetaat (INCI: tocopheryl acetate) wordt vaak ingezet omdat het aanzienlijk stabieler en dus houdbaarder is dan zijn actieve vorm - α-tocoferol of Vitamine E. Tegelijkertijd bezit het dezelfde heilzame eigenschappen. Inter alia is het een van de krachtigste antioxidanten, mitigeert ontsteking en zorgt voor de gezonde proliferatie van de huidcellen.

Wat is het CAS nummer: 58-95-7 · 7695- 91-2

Glyceryl stearate

Glyceryl stearate

Wat doet het: Glyceryl stearate is van nature aanwezig in ons eigen lichaam. Het werkt hoofdzakelijk als emulgator in huidverzorgingsproducten en heeft een verzachtende werking. De hydraterende eigenschappen van Glyceryl stearate zorgen dat de huid gladder en zachter aanvoelt en eruit ziet. Het werkt eveneens als een barrière tegen waterverlies op de huid.

Wat is het CAS nummer: 123-94-4

Wij gebruiken het in: Kurkuma dagcrème

Polyacrylamide

Polyacrylamide

Wat doet het: Polyacrylamide is een synthetische polymeer die binnen de cosmetica gebruikt wordt als een verdikkingsmiddel. 

Wat is het CAS nummer: 9003-05-8

Wij gebruiken het in: Kurkuma dagcrème

Carrageen

Carrageen(an)

Wat doet het: Carrageen(an) is een zeewierextract en wordt in huidverzorging vooral gebruikt als emulgator. Dat houdt in dat het vooral wordt gebruikt als bindmiddel om vloeibare stoffen iets dikker te maken.

Wat is het CAS nummer: 9000-07-1

Wij gebruiken het in: Vitamine C Serum · Collageen oogmaskers

Cetearyl glucoside

Cetearyl glucoside

Wat doet het: Cetearyl glucoside is een emulgator gebaseerd op suiker. Cetearyl glucoside heeft een plantaardige oorsprong en wordt veel gebruikt in olie- en water emulsies. Zoals je in onze ingrediënten database terug kunt vinden heeft suiker - en zo ook Cetearyl glucoside - een verzachtende invloed, die de huid aangenaam doet aanvoelen.

Wat is het CAS nummer:  246159-33-1

Wij gebruiken het in: Kurkuma dagcrème

Mandarijn olie

Mandarijn olie

Wat doet het: Olie van de mandarijn / sinaasappel staat bekend als een zeer zachte olie met helende eigenschappen. Het is rijk aan Vitamine C en heeft antioxidatieve, ontstekingsremmende en huidverlichtende eigenschappen. Mandarijnolie helpt tegen acne, kleine littekens, ouderdomsvlekjes en een vettige huid

Wat is het CAS nummer: 8008-31-9  · 84929-38-4

Wij gebruiken het in: Vitamine C Serum 

Ethylhexylglycerine

Ethylhexylglycerine

Wat doet het: Ethylhexylglycerine is een ingredient dat meerdere eigenschappen heeft en om die reden ook in veel producten wordt toegepast, ruimer dan alleen huidverzorging. Het heeft - in huidverzorgingsproducten - een vochtvasthoudende en verzorgende eigenschap.

Wat is het CAS nummer: 70445-33-9

Wij gebruiken het in: Groene Thee Exfoliant · Kurkuma dagcrème

Octyldodecanol

Octyldodecanol

Wat doet het: Octyldodecanol is een minerale was die wordt ingezet om de textuur van producten te verbeteren. Het helpt met name bij de stevigheid van bijvoorbeeld foundation, maar kan op deze manier ook de structuur van crèmes verbeteren.


Wat is het CAS nummer: 5333-42-6

Wij gebruiken het in: Retinol nachtcrème

Cetearyl Alcohol

Cetearyl Alcohol

Wat doet het: Cetearyl Alcohol is een een mix van twee vetzuur alcoholen: cetyl- en steryl alcohol. Beide kunnen worden gewonnen uit kokosolie en palmolie. Cetearyl Alcohol wordt nog wel eens - onterecht - in verband gebracht met denat, een klein alcoholmolecuul, dat de huid kan uitdrogen. Cetearyl Alcohol wordt voornamelijk toegevoegd als emolliens ter verzachting van de huid en emulgator voor water en oliën.

Wat is het CAS nummer: 8005-44-5 · 67762-27-0

Wij gebruiken het in: Kurkuma dagcrème · Retinol nachtcrème

Grapefruitolie

Grapefruitolie

Wat doet het: De olie van een grapefruit zit boordevol antioxidanten en vitamine C. Hoewel in kleine hoeveelheden grapefruit olie een welkome toevoeging is in huidverzorging, moet je er voor waken dat het te hoog op de ingrediëntenlijst staat. Bij een te grote hoeveelheid kan het irriterend werken op de huid.

Wat is het CAS nummer: 8016-20-4

Wij gebruiken het in: Vitamine C Serum

Potassium hydroxide

Potassium hydroxide

Wat doet het: Potassium hydroxide (ook wel aangeduid als Kaliumhydroxide) is een oplosbaar zout welke wordt gebruikt om de PH waarde (zuurgraad) van een product op niveau te brengen.

Wat is het CAS nummer: 1310-58-3

Wij gebruiken het in: Vitamine C Serum 

Kaliumsorbaat

Kaliumsorbaat

Wat doet het: Kaliumsorbaat is een van de natuurlijke oplossingen om de houdbaarheid van huidverzorgingsproducten te verlengen.

Wat is het CAS nummer: 590-00- 1 · 24634-61-5

Wij gebruiken het in: Vitamine C Serum · Collageen oogmaskers

Gehydrogeneerd polyisobuteen

Gehydrogeneerd polyisobuteen

Wat doet het: Gehydrogeneerd polyisobuteen is een vloeistof die - zo blijkt uit onderzoek - langdurig vocht vasthoudt. Het heeft eveneens een verzachtende invloed op de huid en helpt op deze manier de natuurlijke huidbarrière te behouden. 

Wat is het CAS nummer: 68937-10-0

Wij gebruiken het in: Kurkuma dagcrème

Trehalose

Trehalose

Wat doet het: Trehalose is een suikersoort die wordt gewonnen uit de cassavewortel. Dit ingrediënt voegen we toe ter bescherming van de huid tegen UV straling, droogte en warmte.

Wat is het CAS nummer: 99-20-7

Wij gebruiken het in: Retinol nachtcrème

Phenoxyethanol

Phenoxyethanol

Wat doet het: Phenoxyethanol is een olie achtige bactericide vloeistof (het doodt bacteriën) welke veel gebruikt wordt in huidverzorgingsproducten. Het voordeel van Phenoxyethanol is dat het een stabiele stof is, waar andere conserveermiddelen vaak instabieler zijn.


Bij hoge concentraties zijn er negatieve bijwerkingen bekend over Phenoxyethanol, zo kan het in dat geval de huid irriteren. Bij lage concentraties - maximaal 1 procent - is het gebruik van Phenoxyethanol echter veilig bevonden. Vicius gebruikt in haar producten 0,1 tot 0,2 % Phenoxyethanol. (bron)

Wat is het CAS nummer: 122-99-6

Wij gebruiken het in: Groene Thee Exfoliant · Kurkuma dagcrème

Disodium EDTA

Disodium EDTA

Wat doet het: Disodium EDTA (EDTA) is een chelerende ingrediënt. Dat klinkt wat lastig, maar houdt feitelijk in dat het andere stoffen binnen een product kan vangen en vasthouden. Als voorbeeld kun je denken aan nadelige effecten van de metalen (die bijvoorbeeld nog in het water kunnen zitten). Door het toevoegen van EDTA kun je deze nadelige effecten filteren. Ook zorgt de toevoeging van EDTA (vaak) Dat er minder conserveringsmiddelen nodig zijn.

Wat is het CAS nummer: 139-33-3

Ceramide 3

Ceramide 3

Wat doet het: Ceramiden zijn lichaamseigen stoffen die fungeren als een beschermende barrière tegen vochtverlies en hebben een bewezen anti-aging werking. Je huid bestaat voor meer dan 50% uit ceramiden. Het is dan ook geen wonder dat ceramiden een essentiële rol spelen in het beschermen van onze huid.

Wat is het CAS nummer: 100403-19-8

Wij gebruiken het in: Retinol nachtcrème

Betaïne

Betaïne

Wat doet het: Betaïne is een ingrediënt die van nature in onze huid en lichaam voorkomt. Het staat bekend als een osmoliet, waarvan de belangrijkste rol is om de integriteit van cellen te behouden door de viscositeit. Het helpt de huid om zich aan te passen aan vochtverlies en vochtophopingen. Je kunt dus stellen dat betaine zorgt om de hydratatie van de huid in evenwicht te houden of te brengen.

Wat is het CAS nummer: 107-43-7

Wij gebruiken het in: Groene Thee Exfoliant · Kurkuma dagcrème

Bèta-glucaan

Bèta-glucaan

Wat doet het: Bèta-glucaan is een polysaccharide (een groot suikerachtig molecuul) dat in hoge concentraties voorkomt in Aziatische paddestoelen, maar ook in gist, zeewier, haver of schimmels. Het heeft een antioxiderende en hydraterende werking. Onderzoek heeft aangetoond dat het kan helpen om tekenen van veroudering en schade opgelopen door de zon, zichtbaar kan verminderen. Eveneens zijn er studies die aantonen dat het de diepte van rimpels doet afnemen.

Wat is het CAS nummer: 160872-27-5

Wij gebruiken het in: Retinol nachtcrème

Niacinamide

Niacinamide

Wat doet het: Niacinamide, ook wel bekend als vitamine B, voegen we toe vanwege de vele goede eigenschappen. Dit ingrediënt: beschermt tegen vrije radicalen, verbetert de barrièrefunctie van de huid, hydrateert, vermindert roodheid en pigmentatie en egaliseert de huid. 

Wat is het CAS nummer: 98-92-0

Wij gebruiken het in: Retinol nachtcrème

Ethylhexyl isopalmitate

Ethylhexyl isopalmitate

Wat doet het: Ethylhexyl isopalmitate is een mengsel van palmitinezuur en vetalcohol en wordt in cosmetica als een verzachtend middel gebruikt. Dankzij zijn speciale eigenschappen voorkomt het vochtverlies van de huidoppervlak dus maakt de huid aanzienlijk zachter en gladder. Bovendien verhoogt het de absorptie van andere actieve ingrediënten.

Wat is het CAS nummer: 93843-32-4

Wij gebruiken het in: Kurkuma dagcrème

Hamamelis Virginiana bloemenwater

Hamamelis Virginiana bloemenwater

Wat doet het: Hamamelis Virginiana is een krachtige antioxidant met sterke desinfecterende werking. Het is ideaal voor een gecombineerde huid en helpt bij de bestrijding van acne, psoriasis, eczeem en andere huidgerelateerde problemen. Het heeft daarbij een kalmerende werking op de huid. 


Wat is het CAS nummer: 84696-19-5


Wij gebruiken het in: Groene Thee Exfoliant

Tri-ethanolamine

Tri-ethanolamine

Wat doet het: Tri-ethanolamine (TEA) wordt gebruikt om de pH waarde in cosmetische producten te stabiliseren en wordt vaak ingezet als emulsie stabilisator. TEA wordt ook toegevoegd aan voedingsmiddelen. In het geval van cosmetische producten wordt meestal gebruik gemaakt van hoeveelheden van minder dan 1%. Uit onderzoek blijkt dat concentraties van 2.5% niet irriterend voor de huid zijn. Vicius houdt zich eveneens aan concentraties ver onder de 1%.

Wat is het CAS nummer: 102-71-6

Wij gebruiken het in: Groene Thee Exfoliant · Kurkuma dagcrème

Hydroxy Acetophenone

Hydroxy Acetophenone

Wat doet het: Hydroxy Acetophenone is een antioxidant die de huid kalmeert wanneer de huid reageert op de werking van andere ingrediënten, zoals retinol. Ook verhoogt en ondersteunt het de werkzaamheid van de actieve ingrediënten in het product.

Wat is het CAS nummer: 99-93-4

Wij gebruiken het in: Retinol nachtcrème

Gehydrolyseerd soja-eiwit

Gehydrolyseerd soja-eiwit

Wat doet het: Gehydrolyseerde soja-eiwit stimuleert de aanmaak van huid-eigen collageen en hyaluronzuur, waardoor de huid soepeler wordt en rimpels en fijne lijntjes verminderen. Ook bevat dit ingrediënt antioxidanten, waardoor het huidveroudering tegen gaat. 

Wat is het CAS nummer: 68607-88-5 · 73049-73-7

Wij gebruiken het in: Collageen oogmaskers

Natriumhyaluronaat

Natriumhyaluronaat

Wat doet het: Natriumhyaluronaat is een zoutvorm van hyaluronzuur. Één gram Natriumhyaluronaat kan tot wel zes liter water bevatten en wordt ook nog eens beter door de huid opgenomen dan hyaluronzuur zelf. Wanneer je Natriumhyaluronaat op de huid gebruikt, houdt het overigens niet zoveel water vast, maar helpt het de huid om de waterbalans vast te houden. 

Wat is het CAS nummer: 9067-32-7

Wij gebruiken het in: Kurkuma dagcrème · Retinol nachtcrème

Retinyl palmitate

Retinyl palmitate

Wat doet het: Retinyl palmitate is een krachtig type retinol en heeft het vermogen om tekenen van huidveroudering en hyperpigmentatie zichtbaar te verminderen. Ook vermindert dit ingrediënt acne omwille van zijn keratolytische werking.

Wat is het CAS nummer: 79-81-2

Wij gebruiken het in: Retinol nachtcrème

Sodium Benzoate

Sodium Benzoate

Wat doet het: Sodium Benzoate is een natriumzout wat voorkomt in onder andere fruit, kruidnagel en zuivelproducten en thee. We gebruiken sodium benzoate als conserveermiddel omdat het de groei van bacteriën en schimmels tegengaat.

Wat is het CAS nummer: 532-32-1

Wij gebruiken het in: Collageen oogmaskers

Allantoïne

Allantoïne

Wat doet het: Allantoïne wordt gewonnen uit tarwekiemen en smeerwortel. We voegen allantoïne toe, omdat dit ingrediënt het proces van exfoliëren ondersteunt, waardoor rimpels verminderen. Ook kalmeert en verzacht het de huid omwille van zijn anti-ontsteking eigenschappen.

Wat is het CAS nummer: 97-59-6

Wij gebruiken het in: Kurkuma dagcrème · Collageen oogmaskers

Caprylhydroxaminezuur

Caprylhydroxaminezuur

Wat doet het: Caprylhydroxaminezuur is een antimicrobieel ingrediënt dat gebruikt wordt als conserveringsmiddel. Het wordt natuurlijk gewonnen uit kokosolie. Caprylhydroxaminezuur is een natuurlijk alternatief voor parabenen, wat ook een veelgebruikt conserveermiddel is.

Wat is het CAS nummer: 7377-03-9

Wij gebruiken het in: Groene Thee Exfoliant

Panthenol

Panthenol

Wat doet het: Panthenol is een vorm van provitamine B5. Dit betekent dat je lichaam deze stof kan omzetten naar vitamine B5. Dit ingrediënt kalmeert de huid en herstelt de vochtbalans doordat het de aanmaak van de essentiële stoffen hiervoor bevordert. 

Wat is het CAS nummer: 81-13-0 · 16485-10-2

Wij gebruiken het in: Retinol nachtcrème

Propylene Glycol 

Propylene Glycol

Wat doet het: Propylene Glycol (soms ook Propaan-1,2-diol genoemd) is een cosmetische vorm van minerale olie en voorkomt vochtverlies, waardoor de vochtbalans van de huid op peil gehouden wordt.

Wat is het CAS nummer: 57-55-6

Wij gebruiken het in: Collageen oogmaskers

Camellia Sinensis 

Camellia Sinensis  (Theeplant)

Wat doet het: Camellia Sinensis (Leaf Extract), ook wel de theeplant genoemd, wordt gebruikt voor de meest voorkomende soorten thee, waaronder zwarte thee, groene thee, witte thee en oolong. Binnen huidverzorging(s producten) wordt er veel gewerkt met de olie uit bladeren van theeplanten. Dit is rijk aan bioactieve stoffen die anti-oxiderend en ontstekingsremmend werken. Je kunt hierbij denken aan L-theanine, catechines en cafeïne.

Wat is het CAS nummer: 84650-60-2

Wij gebruiken het in: Groene Thee Exfoliant

Butylene glycol

Butylene glycol

Wat doet het: Butylene Glycol is een organisch alcohol en wordt gewonnen uit aardolie. Dit ingrediënt is oplosbaar in water en we gebruiken dit om te zorgen dat minder goed oplosbare stoffen ook effectief de huid kunnen doordringen. Een extra voordeel van Butylene glycol is dat het vocht vast houdt en daarmee de huid hydrateert. 

Wat is het CAS nummer: 107-88-0

Wij gebruiken het in: Kurkuma dagcrème · Retinol nachtcrème

1, 2-Hexanediol 

1, 2-Hexanediol 

Wat doet het: 1, 2-Hexanediol is een synthetisch conserveermiddel en humectant. Dat wil zeggen dat het vochtbindend is. 1, 2-Hexanediol behoort tot de hogere moleculaire glycolen en is vooral werkzaam bij het binden van siliconen producten. Het kan in lagere concentraties worden gebruikt dan andere bindmiddelen.

Wat is het CAS nummer: 6920-22-5

Wij gebruiken het in: Groene Thee Exfoliant · Retinol nachtcrème

Polysorbaat 80

Polysorbaat 80

Wat doet het: Polysorbaat 80 is een ingrediënt dat wordt ingezet als emulgator (oplos hulpmiddel) voor met name water en oliën.  

Wat is het CAS nummer: 81-13-0 · 16485-10-2

Wij gebruiken het in: Retinol nachtcrème

Carboxymethyl Chitosan

Carboxymethyl Chitosan

Wat doet het: Carboxymethyl chitosan (CMC) is een afgeleide van Chitine. Het is een ingrediënt dat een verzachtende en herstellende invloed heeft op de huid en een betere oplosbaarheid heeft dan Chitosan (een deacetylering van Chitine)(https://gem-3910432.netbron).

Wat is het CAS nummer: 83512-85-0

Wij gebruiken het in: Groene Thee Exfoliant 

Carbomer

Carbomer

Wat doet het: Camellia Sinensis (Leaf Extract), ook wel de theeplant genoemd, wordt gebruikt voor de meest voorkomende soorten thee, waaronder zwarte thee, groene thee, witte thee en oolong. Binnen huidverzorging(s producten) wordt er veel gewerkt met de olie uit bladeren van theeplanten. Dit is rijk aan bioactieve stoffen die anti-oxiderend en ontstekingsremmend werken. Je kunt hierbij denken aan L-theanine, catechines en cafeïne.

Wat is het CAS nummer: 9007-16-3

Wij gebruiken het in: Groene Thee Exfoliant · Kurkuma dagcrème

Wist je dat....

Wist je dat de hoeveelheid van een ingrediënt niets zegt over hoe goed een product is? 


Minder concentratie van een ingrediënt kan soms beter werken, door de algehele samenstelling. Wil je hier meer over weten? Lees dan ons uitgebreide artikel over de concentratie van ingrediënten.

Een vraag over onze ingredienten?