3 skincare routines voor ieder moment van de week - Deel 1 - Vicius Europe

3 skincare routines voor ieder moment van de week - Deel 1

Hoezeer we ook gehecht zijn aan onze dagelijkse skincare routine, soms vraagt onze huid om iets meer aandacht. In de komende blogs, waarvan dit het eerste deel is, delen we drie routines met je; 1 voor de gehaaste ochtend, 1 voor een beetje me-time en 1 voor een onrustige, gestresste huid.

Snel en doeltreffend

De gemiddelde ochtend is al druk genoeg; tanden poetsen, havermoutje, blokje om, een beetje yoga als er nog tijd is, snel onder de douche én door. Er blijft weinig tijd over en daarom willen we ‘s ochtends alleen het hoognodige doen, zodat we onderweg nog een coffee to go kunnen oppikken. Zorg dat je dit in ieder geval gedaan hebt tijdens je morning routine om je huid in conditie te houden

  • Cleanser
  • Reinigende tonic
  • Serum
  • Verzorgende crème met SPF
  • Primer

Cleanser - 🕗 2 MIN

Ook wanneer je jouw huid de avond ervoor nog hebt gereinigd loont het om je huid de volgende ochtend weer te reinigen met een goede cleanser. Je bent toch al gauw 8 tot 10 uren verder nadat je huid voor de laatste keer gereinigd is. Daarnaast herstelt je huid als je slaapt en hierbij laten de dode huidcellen los. Ook is het verfrissend en legt het de basis voor je make-up.

Tonic - 🕗 1 MIN

Een tonic gebruik je altijd na het reinigen van je huid. Deze stap sla je liever echt niet over. Een tonic sluit je poriën af en zorgt voor een beschermlaagje. Ook herstelt tonic de PH-waarde van de huid en kan het ingegroeide haartjes (en dus pukkels) voorkomen.

Serum - 🕗 3 MIN

Een goed serum mag tegenwoordig niet meer ontbreken in jouw skincare routine. We leggen je in dit artikel uit waarom.


Geef het serum (in ieder geval) een minuutje de kans om goed in de huid te trekken, voordat je doorgaat.


Dagcrème met SPF - 🕗 2 MIN

Een hydraterende dagcrème met SPF voorkomt dat je huid uitdroogt gedurende de dag. Let op dat je altijd een dagcrème met een factor smeert, ook al is het hartje winter. De zon schijnt altijd en hoe vaker je huid hieraan wordt blootgesteld, hoe sneller je huid veroudert. Tip; vergeet je hals niet in te smeren.


Primer - 🕗 1 MIN

Finishing touch! Leg de basis voor je BB Cream of foundation met een goede primer. Zo kun je gelijkmatig je make-up verdelen en hoef je halverwege dag niet meer bij te poederen. 


Bonus; 5 tips waardoor jouw ochtend niet meer stuk kan

  1. Bereid je voor. Leg je kleren klaar voor de volgende dag en maak alvast je ontbijt klaar. Overnight oats of een smoothie kun je bijvoorbeeld de avond van tevoren al maken.
  2. Sta 5 min eerder op en gebruik deze tijd om te mediteren. Je start je dag veel meer ontspannen op deze manier, wat resulteert in minder stress (en dus een mooiere huid).
  3. Haal een frisse neus. Je hoeft niet direct 5 km te gaan hardlopen, maar een klein blokje om doet al wonderen.
  4. Drink een glas lauw water met appelciderazijn. Appelciderazijn doet niet alleen wonderen voor je huid, maar ook voor je stofwisseling.
  5. Kus je liefde(s) gedag, elke dag.


Interessante artikelen

Volg ons op social voor meer informatie

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.