Skincare routine stappen - Vicius Europe

Skincare routine stappen

Hoe ziet de ideale skincare routine eruit? De beste skincare routine is voor iedereen anders. Logisch, iedere huid heeft andere behoeftes. Heb je een droge huid? Dan gebruik je andere producten dan iemand met een vette huid. Daarnaast heb je natuurlijk ook een persoonlijke voorkeur. Toch is er een bepaalde basis die voor iedereen gelijk is. Vooral de volgorde waarin bepaalde producten gebruikt worden is belangrijk, wanneer je het maximale effect uit je huidverzorgingsproducten wil halen.

SKINCARE VOLGORDE

Sommige producten gebruik je alleen in de ochtend en sommige producten of ingrediënten heeft je huid juist 's nachts nodig. Overdag wil je de huid beschermen en wanneer je slaapt herstelt je huid. Daarom heeft je huid overdag bijvoorbeeld baat bij Vitamine C en kan je huid tijdens je slaap profiteren van Retinol.

VOLGORDE GEZICHTSVERZORGING OCHTEND

Een ochtend routine hoeft niet ingewikkeld en uitgebreid, een gemiddelde ochtend is al druk genoeg. Je wil de huid echter echter wel voldoende bescherming bieden tegen invloeden waaraan je de hele dag wordt blootgesteld. Denk aan schadelijke irriterende stoffen of uv-straling. Daarnaast wil je geen verzorgingsproducten gebruiken met agressieve actieve ingrediënten die je huid juist gevoeliger maken voor de zon, zoals retinoïden of zuren. Na onderstaande volgorde kun je zorgeloos je make-up aanbrengen en ben je klaar voor de dag.

1. REINIGINGSMELK

Het klinkt misschien gek, maar ook tijdens de nacht wordt je huid vuil. De oppervlakte van je huid (de epidermis) vernieuwt zichzelf eens per maand. Verschillende studies tonen aan dat dit proces rond middernacht piekt. Om oude huidcellen en transpiratie te verwijderen is het belangrijk om je gezicht na de nacht te reinigen met een zachte, pH-vriendelijke reiniger en lauw water.

2. een toner

Wanneer je de huid reinigt wordt de natuurlijke ph-waarde verstoord en hierdoor vermindert de beschermende barrière van de huid. Dit is onvermijdelijk en wanneer dit niet wordt hersteld vermindert de conditie en de veerkracht van de huid. Hier komt het belang van een goede toner om de hoek kijken. Een toner is een product dat speciaal is ontworpen om de huid na de reiniging weer in evenwicht te brengen en eventuele schade aan de barrièrefunctie te herstellen.

3. EEN ESSENCE/EEN HYDRATEREND SERUM

Aangezien je je huid niet wil belasten met te veel producten tegelijk is deze stap optioneel. Heb je een droge of gedehydrateerde huid? Dan heb je veel baat bij het gebruik van een goed serum. Een essence of een hydraterend serum is een licht product, maar kan toch een enorm verschil maken wanneer je het vochtniveau van de huid op peil wil houden.

4. EEN VOCHTINBRENGENDE CRÈME

Dit is een essentieel onderdeel van elke routine en daarom is het zeker de moeite waard om te investeren in een goede en verzorgende dagcrème. Een dagcrème is ontwikkeld om te voorzien in alle fundamentele behoeften van de huid, zoals hydratatie en bescherming (meestal door de natuurlijke lipidemantel van de huid te ondersteunen). Ook kan een dagcrème worden verrijkt met andere heilzame stoffen zoals antioxidanten voor extra gezondheidsbevorderend effecten en afgestemd op de behoeftes van jouw huid.

5. SPF

Het staat buiten kijf dat iedereen elke dag zonnebrandcrème zou moeten gebruiken. Het gebruik van SPF vermindert niet alleen het risico op het krijgen van een kwaadaardige huidlaesie, maar verbetert ook zichtbaar de conditie van de huid omdat het de tekenen van veroudering uitstelt. Let op, smeer een SPF altijd over je dagcrème heen, zodat de werkzame stoffen van een dagcrème in je huid kunnen trekken en niet geblokkeerd worden door je SPF.


Geniet van ons assortiment

VOLGORDE GEZICHTSVERZORGING AVOND

Tijdens de nacht herstelt je huid van alle schade die gedurende de dag is aangericht en vernieuwen de huidcellen zichzelf. Het regenereren van de huid is een intensief proces waarbij je huid meer vocht verliest. Daarom profiteert je huid optimaal van geconcentreerde serums en andere rijke producten. Je ideale avond routine ziet er als volgt uit:1. Reinigingsmelk

Gebruik voor het verwijderen van oogmake-up een remover op oliebasis en wrijf zachtjes over je ogen heen. Houd er rekening mee dat de huid rondom je ogen dun is en snel kan beschadigen. Daarnaast is het zonde van je wimpers wanneer je iedere avond wimperharen verwijdert tijdens het verwijderen van je mascara. Reinig daarna je gezicht met een zachte, ph-vriendelijke lotion om vuil en make-up resten te verwijderen

2. een toner

Ook voor de nacht moet de huid weer in balans gebracht worden met behulp van een toner nadat je de huid gereinigd hebt.

3. Een peeling

Omdat peelings de huid gevoeliger maken voor de zon, is de avond het perfecte moment om ze te doen. Een goede peeling verwijdert niet alleen dode huidcellen en andere vormen van huidresten van de bovenkant van de huid, maar verbetert de algehele conditie en het welzijn van de huid.

4. Een masker

Aangezien de huid 's nachts de meeste ingrediënten kan opnemen, heeft deze vooral dan baat bij geconcentreerde producten. Daarom is de avond een perfect moment voor een voedend of ontspannend gezichtsmasker. Deze stap is niet essentieel en hoeft ook zeker niet iedere dag. Je huid profiteert optimaal van een masker wanneer je dit eens- of tweemaal per week toepast.

5. EEN SERUM/AMPUL

Een serum of ampul is het meest geconcentreerde onderdeel van elke huidverzorgingsroutine. Dit product is speciaal samengesteld om met succes een bepaald huidprobleem aan te pakken. Denk hierbij aan huidveroudering, hyperpigmentatie of acne. Tegelijkertijd wordt het vóór de vochtinbrengende crème aangebracht om de absorptie te maximaliseren en ervoor te zorgen dat de ingrediënten langer in de huidlagen blijven zitten en dieper kunnen doordringen.

6. EEN VOCHTINBRENGENDE CRÈME

Sluit af met een vochtinbrengende creme, speciaal voor de nacht. Kies voor een nachtcrème die ingrediënten bevat waar je huid behoefte aan heeft. Wil je bijvoorbeeld huidveroudering tegen gaan? Kies dan voor een nachtcrème met retinol.

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.